Restaurant Marina Fursøbad

Danmarks første svanemærkede restaurant

Vores Svanemærke licensnummer er så nyt, at vi endnu ikke har lært det udenad, men det kommer! For os er det nemlig ikke blot et nummer – det er vores hverdag, måden vi arbejder på og måden vi tænker på.

Onsdag den 28. juni 2017, hvor vi officielt fik overrakt Svanemærket af direktør Martin Fabiansen fra Miljømærkning Danmark, var en stor dag for os. Med Svanemærket, det officielle nordiske miljømærke, føler vi os som banemænd, der på trods af produktivitet og travlhed, agerer med omtanke og respekt for miljøet.

Da Restaurant Marina Furesøbad er omkranset af nok Danmarks smukkeste natur, med Furesøen i forhaven og Nørreskoven i baghaven, har det for os været et helt naturligt skridt at blive Svanemærket, siden vi i 2013 opnåede at få ”Den Grønne Nøgle”.

Selve processen, der i høj grad består af dokumentation, foregik i tæt og professionelt samarbejde med Miljømærkning Danmark, der under hele forløbet har bidraget med engageret assistance. Og det blev hurtigt meget tydeligt, hvor lidt der egentlig skal til for at bidrage med øget miljøbevidsthed – ikke kun som Svanemærket virksomhed, men for virksomheder generelt.

Det grønne Svanemærke flag, der nu vajer uden for vores restaurant, er en garanti på, at vi arbejder i respekt for naturen, at affaldsmængden og affaldssorteringen er i orden, at vi anvender de mindst miljøforurenende rengøringsprodukter, at vi indkøber økologisk, bæredygtigt og lokalt så vidt det er muligt og at øvrige obligatoriske krav overholdes.

Vi sætter en stor ære i at være Svanemærket og glæder os over at være i netværk med andre Svanemærkede virksomheder.

Læs mere om Svanemærket her

Svanemærkning